Romania, locul patru in UE la cresterea lucrarilor de constructii in septembrie

Data publicarii: 18-11-2011 | Imobiliare

Romania se situeaza pe locul patru in UE la cresterea lucrarilor de constructii in luna septembrie 2011 comparativ cu luna august 2011, cu o crestere de 1,3%, in conditiile in care in Uniunea Europeana lucrarile de constructii au inregistrat o scadere de 1,0% iar in zona euro s-a inregistrat o scadere de 1,3%, arata datele prezentate joi de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

Cresteri mai mari decat in Romania au fost inregistrate doar in Slovenia (7,8%), Polonia (4,1%) si Slovacia (3,9). Potrivit datelor disponibile in prezent, doar sapte state membre au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii in luna septembrie comparativ cu luna precedenta, in timp ce in cinci state membre lucrarile de constructii au scazut de la o luna la alta. 

In ritm anual, in luna septembrie 2011 comparativ cu luna septembrie 2010, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,4% in zona euro si cu 0,6% in Uniunea Europeana. Potrivit datelor disponibile, volumul lucrarilor de constructii a crescut in sapte state membre (inclusiv in Romania) si a scazut in sase state membre. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Polonia (17,1%), Suedia (6,3%), Olanda (5,2%), Spania (5,1%), Germania (4,0%) si Romania (2,8%). 

Potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii a a crescut, in luna septembrie 2011, fata de luna august, ca serie bruta cu 17,1%, iar in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%. Fata de luna corespunzatoare a anului 2010, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 2,7%, iar in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 2,2%. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: