PPF Investments plateste actionarilor Romexterra o prima transa de 20 milioane dolari

Data publicarii: 02-10-2006
Fondul de investitii PPF Investments este gata sa plateasca o prima transa de 20 milioane dolari celor care au incheiat acorduri de vanzare a actiunilor Romexterra catre PPF, a anuntat fondul, duminica, intr-un comunicat. "Suntem hotarati sa oferim un nivel inalt de incredere si un grad ridicat de siguranta pentru actionarii care au decis sa vanda catre noi. De aceea, deja am transferat o prima transa de 20 milioane dolari catre banca Raiffeisen pentru ca toti actionarii sa-si primeasca banii in timp util. Suntem multumiti de reactia actionarilor fata de oferta noastra, care a fost bine primita inca din prima zi. Dorim sa fim un jucator important in sectorul bancar romanesc, un sector care se dezvolta rapid si care are un potential foarte mare", a spus directorul executiv al PPF Investments, Michal Šušák.

PPF Investments va ordona plata pretului catre fostii actionari Romexterra care si-au vandut actiunile catre fondul de investitii in zece zile lucratoare de la data inregistrarii transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor in registrul actionarilor Romexterra.

PPF Investments si-a anuntat, pe 21 septembrie, oferta de preluare a intregului pachet de actiuni al Bancii Romexterra la pretul de opt lei/actiune, iar oferta sa ramane valabila pana vineri, 6 octombrie, ora 18.00.

Plata actiunilor va incepe la zece zile dupa incheierea ofertei de preluare, timp in care se vor efectua si schimbarile necesare in registrul actionarilor bancii.

Potrivit declaratiilor reprezentantilor fondului, PPF Investments a atras 8% din actiunile Romexterra pana duminica, in cadrul ofertei lansate pe 21 septembrie.

PPF Investments este o companie de investitii specializata in Europa Centrala si de Est. PPF Investments a investit deja, prin companiile sale de investitii, peste 460 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina.

Banca ungara MKB, controlata de Bayerische Landesbank (BayernLB), a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, la un pret de sase lei/actiune, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii. MKB a anuntat luni ca va plati actiunile pana la jumatatea lunii octombrie.

Strategia BayernLB privind banca romaneasca prevede cumpararea a cel putin 50% plus o actiune pana la sfarsitul lunii septembrie 2006 si preluarea intregului pachet de actiuni al bancii pana la inceputul anului 2007, prin intermediul bancii maghiare MKB, potrivit unui raport prezentat recent de presedintele consiliului director al BayernLB.

Cu active de 1,09 miliarde lei (305 milioane euro) la jumatatea acestui an, Romexterra Bank avea o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: