Care dintre gigantii energiei pleaca din Romania: Gaz de France si E.ON nu spun nu si prefera no comment. Enel si CEZ dau asigurari ca raman pe piata

Data publicarii: 23-11-2011 | Economie

Gigantii E.ON si Gaz de France care au platit sute de milioane de euro pentru a intra pe piata romaneasca, dau raspunsuri evazive in ceea ce priveste posibilitatea retragerii din Romania, lasand sa se inteleaga ca vanzarea de active pe piata locala nu este exclusa.

 Informatiile privind planurile unor grei din piata de energie de a parasi Romania, nemultumiti de nivelul tarifelor reglementate au inceput sa circule discret pe piata inca din primavara acestui an. Miscarea de retragere ar avea sens daca luam in calcul ca are loc o redesenare a strategiilor marilor companii, prin care se concentreaza asupra pietelor de baza, in care fac bani, si au inceput sa scoata active la vanzare in pietele care nu sunt considerate de baza pentru a-si eficientiza businessul, dar si pentru a-si reduce gradul de indatorare fata de banci, unde accesul la finantare devine mai scump si mai dificil in noul context economic.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: