Mircea Geoana va contesta la Curtea Constitutionala hotararea Senatului de a-l revoca din functia de presedinte

Data publicarii: 24-11-2011 | Politica

Mircea Geoana a anuntat miercuri ca a luat decizia de a contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei hotararea Senatului prin care este revocat din functia de presedinte al acestui for.

"Voi face acest lucru nu pentru a ma agata de scaun, ci pentru a arata un principiu elementar si fundamental in acelasi timp, acela ca nu moftul politic al unui partid poate sa produca instabilitate la nivelul institutiilor statului roman. Curtea Constitutionala vorbeste in mod clar si explicit despre evitarea situatiei de instabilitate perpetua la nivelul Senatului fie in conditiile in care se modifica majoritatea, fie in conditiile in care un partid dintr-un motiv sau altul se supara cu proprii membri. Sunt sigur ca voi primi decizie favorabila", a spus Geoana. 

Fostul presedinte al Senatului a mai aratat ca fundamentul solicitarii grupului PSD de revocare a sa ramane in continuare neregulamentar si neconstitutional. 

"In argumentele cu privire la cele doua motive si cai invocate de PSD, revocarea si retragerea sprijinului politic, acestea se aplica exclusiv membrilor Biroului Permanent, presedintele Senatului, conform deciziei 601 a CCR, avand un statut distinct, e ales pe patru ani, neutru politic si singura modalitate ca el sa fie revocat este in situatia in care ar incalca in mod grav si repetat prevederi constitutionale sau legale, fapte juridice care sunt pasibile cu sanctiuni politice sau juridice. Aceasta motivare nu exista in motivarea grupului PSD, acolo se invoca exclusiv o decizie politica", a mai spus Geoana. 

El a adaugat faptul ca decizia de a contesta decizia Senatului la CCR nu inseamna o lipsa de respect fata de plenul Senatului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: