RBS Romania a finantat proiectul primei fabrici ultramoderne de panificatie congelata din Romania

Data publicarii: 24-11-2011 | Finante-Banci

Vineri, 11 noiembrie 2011, a avut loc inaugurarea fabricii La Lorraine Romania, prima fabrica ultramoderna de panificatie congelata din tara noastra. Proiectul, in valoare totala de 17 milioane euro, a fost sustinut de RBS Romania prin acordarea unei finantari de 7 milioane euro in luna iulie 2011.

Investitia totala a fost acoperita partial prin fonduri europene si contributii ale actionarilor. Restul, si cea mai importanta parte, a fost acordata de RBS Romania, prin credit bancar. La Lorraine Romania reprezinta un parteneriat strategic intre Macromex, cel mai mare distribuitor de produse congelate din Romania si compania belgiana La Lorraine Bakery Group, unul dintre cele mai importante nume din industria de panificatie din Europa.

"RBS Romania isi doreste sa joace un rol activ in dezvoltarea economiei romanesti. Ca atare, acordam o mare importanta clientilor care activeaza in industria bunurilor de larg consum, motiv pentru care am semnat contractul bilateral pentru finantarea fabricii La Lorraine Romania. Echipa noastra este specializata pe diferite industrii de interes din Romania, ceea ce ne permite sa intelegem in detaliu businessul clientilor nostri si sa le oferim produse si servicii bancare care sa ii avantajeze. De altfel, acest model de business ne-a diferentiat inca de acum 6 ani, de la introducerea lui pe piata din Romania”, a declarat Radu Ropota, Director al Diviziei Clienti Persoane Juridice, RBS Romania.

Fabrica La Lorraine Romania este localizata in Parcul Industrial Reif din Campia Turzii, cu acces la autostrada A3. Acest proiect de tip greenfield a fost implementat ca o completare a operatiunilor dezvoltate pana acum de La Lorraine Bakery Group in Polonia si Cehia.

Proiectul este cofinantat de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala sub denumirea: Investitie noua, fabrica de produse de panificatie coapte partial si congelate - La Lorraine - sistematizare verticala, bransamente si racorduri utilitati in Orasul Campia Turzii, judetul Cluj - prin schema de ajutor de stat XS 13/123A/2008. Contributia publica este de 2.981.300 euro, din care 80% din partea Uniunii Europene si 20% din partea statului roman.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: