MasterCard si Telefonica formeaza un joint venture pentru a oferi solutii de plata mobile, in Brazilia

Data publicarii: 25-11-2011 | IT&C

In urma parteneriatului, abonatii Vivo isi vor putea folosi telefoanele mobile pentru cumparaturi, transferuri de bani, plata facturilor si a minutelor in retea

MasterCard si Telefonica formeaza un joint venture cu scopul de a oferi solutii de plata prin telefonul mobil celor 65 de milioane de abonati Vivo, din Brazilia. Prin intermediul acestei initiative va fi creat un portofel virtual care va permite consumatorilor sa isi foloseasca telefoanele mobile pentru transferuri de bani, plata facturilor si a cumparaturilor sau plati pe internet.

Serviciul urmareste sa promoveze incluziunea financiara a consumatorilor brazilieni, permitand operatiuni intre cei care au acces la sistemele bancare traditionale si cei care nu au. In acelasi timp, incurajeaza acceptarea platilor mobile in locurile in care, de regula, sunt acceptate doar tranzactiile prin numerar - de exemplu, taxiuri, servicii de livrare, cat si in vanzarile directe.   

"Parteneriatul este o oportunitate excelenta sa oferim solutii financiare accesibile si eficiente milioanelor de consumatori, care au telefoane mobile, dar pana acum nu s-au putut bucura de avantajele platilor electronice”, spune Richard Hartzell, Presedinte MasterCard in America Latina si Insulele Caraibe. "Initiativa ne plaseaza in avangarda platilor mobile din regiune”.

"Acest parteneriat confera companiei Telefonica pozitia de lider in dezvoltarea solutiilor financiare mobile, in Brazilia”, spune Joaquin Mata, Global Head of Financial Services, in cadrul Telefonica.

Noua companie, administrata independent, va fi detinuta in mod egal de cei doi asociati. Joint venture-ul va fi prezentat autoritatilor competente pentru autorizare.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: