Moneda dedicata aniversarii a 150 de ani de la infiintarea primelor institutii militare ale Romaniei moderne

Data publicarii: 25-11-2011 | Finante-Banci

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 28 noiembrie 2011, o moneda din argint dedicata aniversarii a 150 de ani de la infiintarea primelor institutii militare ale Romaniei moderne.

Caracteristicile monedei din argint sunt urmatoarele:

Valoare nominala

10 lei

Metal

argint

Titlu

999‰

Forma

rotunda

Diametru

37 mm

Greutate

31,103 g

Calitate

proof

Cant

zimtat

Aversul prezinta un portret al lui Alexandru Ioan Cuza din primii ani de domnie si numele acestuia, inscriptia "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI" si anul de emisiune "2011".

Reversul prezinta militari din armata Principatelor Unite in uniforme specifice anului 1861: in prim plan, un colonel din Statul Major, iar in plan secund, o trupa de infanterie si un corp de cavalerie; in fundal, un camp de instructie; la exterior, pe doua randuri, inscriptia in arc de cerc "PRIMELE INSTITUTII MILITARE ALE ROMANIEI MODERNE"; in exerga, anul "1861".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. 

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. 

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 360,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 150 de ani de la infiintarea primelor institutii militare ale Romaniei moderne au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: