Actiunile europene au consemnat cea mai semnificativa scadere saptamanala din ultimele doua luni

Data publicarii: 28-11-2011 | Bursa

Actiunile europene au consemnat cea mai mare depreciere saptamanala din ultimele doua luni, in conditiile in care autoritatile nu au reusit sa ajunga la un acord referitor la criza datoriilor din zona euro iar costurile de creditare ale Italiei si Spaniei au crescut semnificativ, transmite Bloomberg.

Actiunile bancii belgiene KBC Groep NV au scazut cu 28%, cea mai mare pierdere consemnata in randul bancilor, in conditiile in care costurile finantarii in dolari si eurobonduri au crescut. Banca germana Commerzbank a pierdut 13% pe fondul speculatiilor potrivit carora ar putea avea nevoie de un capital mai mare decat estimarile initiale. 

Actiunile companiilor miniere BHP Billiton Ltd si Rio Tinto au scazut cu peste 5%, pe fondul semnalelor de incetinire a cresterii in Asia. 

Touroperatorul Thomas Cook Group Plc (TCG) a postat, la randul sau, cea mai mare pierdere din 2007 pana in prezent. 

Indicele Stoxx Europe 600 a pierdut 4,6% in ultima saptamana, in conditiile in care liderii europeni continua incercarile de stopare a raspandirii crizei datoriilor in randul celor 17 natiuni care folosesc moneda euro. 

'Perspectivele macroeconomice sunt, in prezent, un munte de incertitudini', a aratat Daniel Weston, consultant in cadrul Schroeder Equities GmbH in Munchen.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: