Coalitia a decis sa sprijine o lege de comasare a alegerilor locale si parlamentare din 2012

Data publicarii: 05-12-2011 | Politica

Coalitia de guvernare a decis in sedinta de luni sa sprijine un proiect de lege care are in vedere comasarea alegerilor de anul viitor in sensul desfasurarii simultane a alegerilor locale si parlamentare la finele lui 2012, a declarat, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.

In Coalitia de guvernare s-a decis sprijinirea unui proiect de lege referitor la organizarea si desfasurarea alegerilor locale si parlamentare simultan la sfarsitul anului 2012, lege ce ar urma sa fie adoptata prin Parlament sau prin asumarea raspunderii de catre Guvern pana la finele acestei sesiuni parlamentare. 

"Pana la sfarsitul saptamanii vom decide si forma in care vom promova acest proiect de lege extrem de important pentru anul 2012", a declarat prim-vicepresedintele PDL. 

Intre argumentele avute in vedere la luarea acestei decizii, a explicat Gheorghe Flutur, se numara cel privind actuala situatie economico-financiara cu care se confrunta "Europa si intreaga omenire". 

"Noi dorim stabilitate economica, dorim ca anul viitor sa ne concentram pe gestionarea problemelor grele si sa scurtam perioada alocata campaniei electorale. (...) Dorim de asemenea reducerea cheltuielilor referitoare la alegeri. Se face o economie, din primele calcule, de circa 23 de milioane de euro, intr-o perioada extrem de grea, extrem de importanta. De aceea prin acest proiect de lege dorim sa cream conditiile, infrastructura de organizare simultana a alegerilor. Alegerile vor avea loc intr-o singura zi, o zi de duminica, data exacta urmand sa fie decisa printr-o Hotarare de guvern", a mai precizat liderul democrat-liberal. 

El a explicat ca proiectul de lege privind comasarea alegerilor nu ia in calcul modificarea legii electorale, urmand ca acest lucru sa fie decis dupa ce in prima parte a anului 2012 se va promova modificarea Constitutiei in sensul reducerii numarului de parlamentari la 300 si trecerii la parlament unicameral.

Sursa:  AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: