BCR Asigurari - profit brut de 11,0 milioane lei in primele noua luni ale anului 2011 si o crestere de aproximativ 1% a PBS

Data publicarii: 05-12-2011 | Finante-Banci

BCR Asigurari a inregistrat in primele noua luni ale anului 2011 profit brut in valoare de 11 milioane lei, conform standardelor IFRS.

Conform datelor neauditate, in primele noua luni ale anului 2011, BCR Asigurari a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste  345 mil. lei intr-o usoara  crestere (0.89%)  fata de aceeasi  perioada  a anului 2010 (342  mil. lei), mentinandu-se astfel in topul companiilor de asigurare care practica asigurari generale. 

Evolutia primelor brute subscrise pentru principalele linii de afaceri a fost una pozitiva, un rol determinant in portofoliul societatii continuand sa-l detina segmentul auto.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la asigurarile CASCO s-a inregistrat o crestere de la 131,7 mil. lei la 163,4 mil. lei, reprezentand un procent de aproximativ 24 % .

Asigurarile de tip Property au crescut cu peste 17,1% si au atins suma de  73,4 mil. lei fata de 62,7 mil. lei in 2010, dovedind care este potentialul pe acest segment. 

In primele noua luni, clasa de asigurari Accidente si sanatate a inregistrat o crestere de  21,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru asigurarile de tip raspunderi se consemneaza o evolutie de peste 58,9%, din potentialul de dezvoltare.

Alte categorii de asigurari au avut o crestere de 13,1 % comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 7,6 mil lei in 2010 la 8,6 mil. lei in 2011.

Asigurarea de raspundere civila auto obligatorie  este  una din liniile de  afaceri in  care BCR Asigurari nu  a inregistrat crestere, aceasta fiind consecinta mentinerii unei prime medii de asigurare care sa ofere o inalta calitate a serviciilor de despagubire.   

Valoarea totala a despagubirilor platite in primul semestru al anului 2011 a scazut cu 9.3%  si a fost in valoare de 230,4 mil. lei, in comparatie cu 254,1 mil. lei, pentru aceasi perioada a anului trecut, conform  raportarilor financiare IFRS.

"In  primele noua luni ale anului 2011,  rezultatele financiare obtinute intr-un climat dificil  pentru piata asigurarilor generale din tara noastra, dovedesc inca o data ca suntem o companie stabila cu un management eficient. Aceste rezultate ne confirma faptul ca obiectivele propuse privind profitabilitatea pentru anul 2011 pot fi realizate. Dorim sa pastram un nivel ridicat in calitatea serviciilor de despagubire si sa confirmam asteptarile clientilor nostri.”- a declarat Mihail Tecau, Presedinte al Directoratului BCR Asigurari.

BCR Asigurari  - membra a Vienna Insurance Group si Erste Group,  este o companie de top, puternica, solida, un concurent redutabil pe piata de asigurari generale din Romania, prin alinierea permanenta la cerintele pietei si ale clientilor dovedeste eficienta unui management de inalta clasa.

Suntem de 10 ani alaturi de clientii nostri, ne respectam promisiunile facute prin corectitudine si rapiditate in acordarea despagubirilor si furnizam consultanta in alegerea celui mai potrivit program de asigurare.

Mai multe informatii despre produsele si serviciile oferite de catre BCR  Asigurari sunt disponibile pe www.bcrasigurari.ro  si in cadrul tuturor unitatilor teritoriale ale societatii.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: