Sulfina Barbu: Guvernul va stabili saptamana viitoare salariul minim pe economie pentru 2012

Data publicarii: 07-12-2011 | HR/Cariere

Guvernul va adopta saptamana viitoare o hotarare privind stabilirea salariului minim pe economie probabil la 700 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2012, in urma unor noi discutii cu sindicatele si patronatele, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, dupa sedinta Executivului.

"Saptamana viitoare va fi adoptata hotararea de guvern cu salariul minim, pentru a analiza si propunerile dumnealor", a spus ministrul. 

Intrebata daca salariul minim brut va fi de 700 de lei, ea a raspuns: "Cred ca vom ramane undeva la cifra aceasta, dar mai analizam si propunerile sindicatelor si patronatelor". 

De asemenea, Sulfina Barbu a precizat ca Ministerul Muncii va analiza posibilitatea reducerii cu 50% a contributiilor la asigurarile sociale pentru salariile de pana la 1.000 de lei. 

Solutia a fost propusa marti de patronate, la Consiliul National Tripartit. "Patronatele au propus ca diferenta intre salariul minim si 1.000 de lei sa beneficieze de facilitati de reducere a contributiilor cu 50% si pentru aceasta trebuie sa facem calculul sa vedem care va fi impactul", a mentionat Sulfina Barbu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: