Comisiile reunite de buget finante continua dezbaterile pe marginea bugetelor principalilor ordonatori de credite

Data publicarii: 08-12-2011 | Economie

Comisiile reunite de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor s-au reunit, joi, pentru a continua dezbaterile si a aviza anexele la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2012 reprezentand bugetele principalilor ordonatori de credite.

In prima parte a zilei de joi au fost invitate, printre altele, sa se prezinte la sedinta comisiilor reunite de buget-finante conducerile Ministerului Sanatatii, Administratiei Prezidentiale, Senatului, Camerei Deputatilor, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Curtii de Conturi, Consiliului Concurentei etc. 

Discutiile vor continua in partea a doua a zilei, cand vor fi dezbatute bugetele Serviciului de Paza si Protectie (SPP), Serviciului de Informatii Externe (SIE), Serviciului Roman de Informatii, Ministerului Public, Ministerului Culturii, Secretariatului General al Guvernului etc. 

Dupa ora 16.00, parlamentarii vor lua in dezbatere bugetul Ministerului Finantelor Publice si actiunile generale ale MFP. 

Parlamentarii din comisiile reunite de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au adoptat pe articole, marti seara, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2012 in forma textului elaborat de Guvern. 

Amendamentele propuse de deputatii si senatorii opozitiei la mai multe dintre cele 48 de articole ale legii bugetului de stat pe 2012 au fost respinse. 

Proiectul legii bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 au intrat luni in dezbaterea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, urmand sa fie discutate in plenul forului legislativ incepand cu 12 decembrie.

Sursa: AGERPRES