Romania INTRA in acordul privind salvarea EURO, nu va da bani in fondul de 200 de miliarde de euro al FMI si ar putea sa-si modifice constitutia

Data publicarii: 09-12-2011 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei trebuie sa contribuie, impreuna cu celelalte cinci banci centrale ale statelor non-euro, cu 50 de miliarde euro.

Statele UE din afara zonei euro, inclusiv Romania, ar trebui sa contribuie, prin bancile centrale, cu 50 miliarde euro la imprumuturile in valoare totala de 200 miliarde euro pe care Uniunea Europeana vrea sa le acorde Fondului Monetar International (FMI) pentru combaterea crizei.

Romania si alte cinci state care nu fac parte din eurozona au acceptat sa respecte prevederile noului Tratat de integrare fiscala. Tarile din zona euro si alte sase state din afara blocului monetar, printre care si Romania, vor incheia, pana in luna martie, un tratat interguvernamental care vizeaza consolidarea si intregrarea fiscala puternica la nivelul UE.

Presedintele a explicat ca Romania si celelalte 5 state non-euro care au decis sa ia parte la acest acord trebuie sa contribuie cu 50 de miliarde de euro la fondul suplimentar pentru FMI. Cu toatea acestea, Romania nu va plati nici un ban suplimentar: "Statele care sunt intr-un acord cu FMI nu trebuie sa contribuie cu bani la Facilitate".

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: