Traian Basescu spune ca acordul de guvernanta al UE nu afecteaza fiscalitatea, ea ramanand o chestiune suverana

Data publicarii: 12-12-2011 | Finante-Banci

Presedintele Traian Basescu sustine ca acordul de guvernanta fiscala al UE le va garanta romanilor ca vor trai intr-o Uniune sanatoasa financiar si ca el nu impune Romaniei modificari in ceea ce priveste fiscalitatea.

"Cred ca nu-l va afecta in niciun fel, nici in plus, nici in minus. In schimb, ii va garanta oricarui roman ca va trai intr-o UE sanatoasa financiar, care nu va mai trece prin astfel de crize, ii va garanta ca va trai intr-o UE care nu va culege efectele globalizarii si sa reactioneze tara lui, UE, taindu-i salarii, ci va avea predictibilitate, pentru ca Uniunea se asaza pe niste baze economice solide. Cred ca este bine pentru romani sa stie ca si Romania face parte din acest acord", a spus Basescu, intrebat cum il va afecta acordul de guvernanta fiscala al UE pe romanul de rand. 

El a tinut sa sublinieze ca acordul fiscal al UE nu va modifica nimic in bugetul de stat al Romaniei pe 2012, el ramanand la fel. 

"Cat timp stai in parametri, ramai in fiscalitatea pe care ti-o stabilesti la nivel national. Nu vine Bruxelles-ul sa iti stabileasca nivelele de fiscalitate. Aici, in orice caz, noi nu vom fi dispusi la nicio cedare, dar nu s-a pus problema ca la nivel european sa se stabileasca o fiscalitate unica, ci parametrii de functionare a bugetului. Bugetul sa stea in niste parametri precisi. Deocamdata, fiscalitatea ramane o chestiune suverana, dar parametrii de stabilitate ai bugetului trebuie sa fie acolo", a completat seful statului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: