Elena Udrea: Comisia Europeana a decis reluarea platilor pentru proiectele finalizate si nefacturate din POR

Data publicarii: 15-12-2011 | Finante-Banci

Platile pentru proiectele finalizate si nefacturate in cadrul Programului Operational Regional vor fi reluate, in urma deciziei Comisiei Europene transmise Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat, joi, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, la conferinta 'Coeziune teritoriala si competitivitate in contextul Europa 2020'. Valoarea lucrarilor pentru care nu s-au platit sumele contractate se ridica la 200 milioane euro.

'POR isi reia platile. Dupa cum stiti, platile au fost suspendate in luna iunie 2011. Noi stiam de aseara de aceasta decizie a CE, dar oficial am fost anuntati azi de dimineata, la prima ora', a afirmat Elena Udrea. 

Potrivit ministrului Dezvoltarii, banii vor intra in Romania pana la finalul anului 2011. 

'De acem, pe POR se pot trimite facturile. Avem lucrari efectuate nefacturate de aproximativ 200 milioane euro. Asteptarea era foarte mare. Speram ca pana la sfarsitul anului sa putem aduce acesti bani in Romania', a spus Udrea. 

Potrivit unui comunicat al MDRT, decizia Comisiei Europene (CE) de rambursare a cheltuielilor eligibile catre beneficiarii proiectelor din cadrul Axei 2 a Programului Operational Regional a fost determinata de indeplinirea, de catre MDRT, a tuturor recomandarilor si cerintelorforului european, precum si de respectarea angajamentului luat de a opera modificari in sistemul de management si control, inclusiv intarirea atributiilor de control in domeniul achizitiilor publice a Autoritatii de Management a POR.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: