Seful bancherilor: Una din lectiile crizei este sa nu ne bazam doar pe banii bancilor - mama

Data publicarii: 19-12-2011 | Finante-Banci

Unul dintre cei mai puternici si mai influenti bancheri de pe piata, Radu Ghetea vorbeste intr-un interviu pentru antena3.ro despre nevoia de a gasi alte variante de finantare fata de modelul practicat pana acum in care economia functiona cu credite alimentate din resursele bancilor - mama din strainatate.

"Una dintre lectiile crizei este aceea ca nu trebuie sa ne bazam doar pe fondurile atrase de la bancile - mama. Criza economico-financiara mondiala pe care o traversam este determinata de acumularea unor dezechilibre cronice ale balantelor de plati in multe tari si de volumul de credite acordate in raport cu capacitatea economiei reale”, spune Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si seful bancii cu capital de stat CEC Bank.

 Potrivit acestuia, piata financiar - bancara continua sa fie atractiva pentru investitori, insa nu trebuie exclusa posibilitatea ca, in contextul evolutiilor externe, volumul de finantari bazat pe resursele provenite din exterior sa scada. "Ca atare, ar trebui identificate surse alternative pentru a sustine creditarea”, puncteaza Radu Ghetea.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: