BCR ofera un curs preferential la schimburile valutare facute prin internet, telefon si masina multifunctionala

Data publicarii: 19-12-2011 | Finante-Banci

  • Clientii utilizeaza cel mai des operatiunile de schimb valutar pentru plata ratelor la creditele in valuta.
  • Pentru plata ratelor unui credit de valoare medie, Prima Casa in EUR, un client ar putea economisi peste 100 RON anual.

 Banca Comerciala Romana (BCR) ofera o noua facilitate clientilor care utilizeaza internet banking (Click 24 Banking BCR), telefon banking (Alo 24 Banking BCR) si masinile multifunctionale (Easy 24 Banking BCR) - tranzactiile de schimb valutar se vor efectua la un curs mai avantajos fata de cursul afisat la ghiseele de schimb valutar ale bancii. 

"Dupa plata facturilor si transferurile de bani, schimburile valutare sunt cele mai frecvente operatiuni bancare. Incurajam clientii sa foloseasca schimbul valutar prin canale alternative, cu beneficii clare de cost, timp si siguranta. Datele BCR arata, de altfel, faptul ca acestea sunt din ce in ce mai populare; numai in primele 10 luni ale anului, valoarea lor a depasit 1 miliard de RON, aproape de patru ori mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Bogdan Marin Director Managementul Canalelor Retail in cadrul BCR.

Conform statisticilor BCR, clientii utilizeaza cel mai des operatiunile de schimb valutar pentru a-si plati ratele la creditele in valuta. Spre exemplu, in cazul unui credit Prima Casa in valoare de 40.000 EUR, acordat pe o perioada de 30 de ani, o rata lunara medie (variaza in functie de EURIBOR) se situeaza la aproximativ 225 EUR. Utilizand schimbul valutar prin internet banking, telefon banking si masina multifunctionala, la un curs mediu de 4,3 RON/EUR, un client ar putea economisi la plata ratelor pe parcursul unui an intreg peste 100 RON.

Alaturi de segmentul persoanelor fizice si persoanelor fizice autorizate, cursul preferential pentru schimbul valutar se adreseaza, de asemenea, si segmentului micro-intreprinderilor, care au derulat aproximativ 65% din valoarea totala a operatiunilor de schimb valutar inregistrate in perioada ianuarie-octombrie 2011.

Peste 150.000 de clienti sunt activi lunar in serviciile de canale alternative ale BCR efectuand diverse operatiuni. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: