Emisiunea de marci postale Palatul Cotroceni - istorie si heraldica, pusa in circulatie de Romfilatelia

Data publicarii: 20-12-2011 | Diverse

Emisiunea de marci postale "Palatul Cotroceni - istorie si heraldica" va putea fi achizitionata, incepand de miercuri, de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara, a anuntat, luni, Romfilatelia, printr-un comunicat de presa transmis AGERPRES.

Cele 6 marci postale ale emisiunii, alaturi de colita nedantelata, ilustreaza vitralii din Sala Unirii a Palatului Cotroceni. 

Astfel: pe timbrul cu valoarea nominala de 0,50 lei este ilustrata stema Munteniei; pe timbrul cu valoarea nominala de 0,60 lei este ilustrat intemeietorul Munteniei - Basarab I (1310-1352), iar pe timbrul cu valoarea nominala 0,80 lei este ilustrata stema Moldovei. 

De asemenea, pe timbrul cu valoarea nominala de 1 leu este ilustrat intemeietorul Moldovei - Bogdan I (1359-1365); pe timbrul cu valoarea nominala 2,40 lei este ilustrata stema Transilvaniei; pe timbrul cu valoarea nominala de 3,10 lei este ilustrat infaptuitorul primei uniri a tarilor romane din 1600 - Mihai Viteazul si pe colita nedantelata a emisiunii este ilustrata o imagine de ansamblu a Palatului Cotroceni. 

Un simbol de seama al Romaniei, Palatul Cotroceni are in spate o istorie bogata care incepe in 1679 cu Serban Cantacuzino si ajunge pana in zilele noastre, acesta fiind de la resedinta domnesca, la palat regal si pana la simbol al vremurilor comuniste si, in prezent, sediu al Administratiei Prezidentiale. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: