BNR: Moneda din aur cu tema Istoria aurului - Crucea de la Garvan - Dinogetia are putere circulatorie pe teritoriul Romaniei

Data publicarii: 21-12-2011 | Finante-Banci

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 22 decembrie 2011, o moneda din aur cu tema Istoria aurului - Crucea de la Garvan - Dinogetia. 

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:     

Valoare nominala

10 lei

Metal

aur

Titlu

999‰

Forma

rotunda

Diametru

13,92 mm

Greutate

1,224 g

Calitate

proof

Cant

zimtat

Avers: inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI"; reprezentarea unei parti a lantului de prindere a crucii de la Garvan - Dinogetia si a piesei de inchidere si anul de emisiune "2011".

Revers: reprezentarea crucii de la Garvan - Dinogetia; inscriptia in arc de cerc "CRUCEA DE LA GARVAN - DINOGETIA" , la exterior, circular, lantul de care este prinsa crucea. 

Moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a tematicii emisiunii, redactata in limba romana, engleza si franceza. Brosura include si certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. 

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de exemplare. 

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferenta emisiunii numismatice  cu tema Istoria aurului - Crucea de la Garvan - Dinogetia este de 435,00 lei.

Moneda din aur cu tema Istoria aurului - Crucea de la Garvan - Dinogetia are putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedei din aur, din emisiunea numismatica cu tema Istoria aurului - Crucea de la Garvan - Dinogetia, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: