Intesa Sanpaolo Bank si-a majorat cu 323 milioane lei capitalul social al bancii

Data publicarii: 22-12-2011 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank isi majoreaza capitalul social cu suma de 323 milioane lei (circa 75 milioane euro), prin emisiunea de noi actiuni, subscrise pro-cota de cei doi actionari. Valoarea plafonului capitalului social creste astfel cu 65%,de la suma de 491.111.110 lei pana la suma de 814.111.110 lei. Urmare a majorarii de capital, cotele de participatie la capitalul social al celor doi actionari, raman neschimbate, si anume: Intesa Sanpaolo SpA detine 99,61% din actiuni, iar Intesa Sanpaolo Holding International S.A. restul de 0,39%.  

Aceasta crestere a capitalului social dovedeste inca o data increderea Grupului Intesa Sanpaolo in banca din Romania si angajamentul puternic fata de tara noastra. Majorarea capitalului va sustine astfel consolidarea pozitiei si a operatiunilor bancii pe piata locala precum si procesul de fuziune intre Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze programat  pentru jumatatea anului viitor. 

Ezio Salvai, Chief Executive Officer (CEO) Intesa Sanpaolo Bank declara: "Grupul Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai solide institutii financiare din lume cu un nivel adecvat de capital, lucru confirmat si de ultimele estimari ale Autoritatii Bancare Europene. Conform acestora Intesa Sanpaolo este unul din cele doua grupuri financiar bancare europene prezente in Romania care nu au nevoie de capital suplimentar. In acest context economic, faptul ca ne bucuram de sustinerea unui actionar puternic reprezinta pentru noi un avantaj competitiv important si un semnal de incredere pentru toti partenerii nostri".

Intesa Sanpaolo Bank este parte a Grupului Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai importante institutii financiar bancare din zona euro si lider in Italia. Activitatile internationale ale grupului sunt concentrate in regiunea Europei Centrale si de Est, precum si in bazinul Mediteranean unde opereaza in 13 tari printr-o retea de circa 1.700 de unitati si 8,3 milioane de clienti. De altfel, Grupul Intesa Sanpaolo are o retea internationala activa in 29 de tari din intreaga lume pentru a sustine clientii corporate. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: