De Revelion, mai putin romani in statiunile turistice din tara si strainatate

Data publicarii: 05-01-2012 | Turism

Numarul romanilor care au ales sa petreaca Revelionul in statiunile turistice din tara si strainatate a scazut, in acest an, cu 5% si, respectiv cu circa 33%, pe fondul crizei economice, informeaza Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Potrivit unui comunicat al FPTR, in acest an, 74.700 de romani au contractat un pachet pentru petrecerea Revelionului in tara, cu 5% mai putin ca anul trecut si cu 25% fata de anul 2009. 

"Desi tarifele s-au diminuat fata de anul trecut, a scazut numarul celor care au petrecut Revelionul pe litoral, in Delta Dunarii, in zonele rurale si chiar in statiunile montane. Concret, in acest an, 74.700 de romani au contractat un pachet pentru petrecerea Revelionului in tara, cu 5% mai putin ca anul trecut si cu 25% fata de anul 2009. Totusi, datorita tarifelor mici, s-a inregistrat o crestere a numarului romanilor care au preferat sa petreaca sarbatorile in statiunile balneoclimaterice din tara noastra', a apreciat presedintele FPTR, Mohammad Murad. 

Tarifele percepute de hotelierii romani in perioada sarbatorilor de iarna au scazut cu 6% pe litoral, cu 10% in zonele rurale, cu 6% in statiunile balneoclimaterice, cu 7% in Bucuresti si in marile orase ale tarii si chiar cu 12% in statiunile montane. Delta Dunarii este singura destinatie unde s-a inregistrat o crestere a tarifelor, cu 3%. 

'Pe plan extern, in ciuda scaderii tarifelor pentru ofertele de sarbatori in Grecia, Turcia, Spania, Franta sau a mentinerii acelorasi tarife ca si in 2010 in Austria, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Croatia, Elvetia, Brazilia, Mexic, numarul romanilor care au cumparat bilete pentru petrecerea Revelionului in strainatate, respectiv 6.270 de turisti, a scazut cu aproximativ 33% in acest an fata de anul 2010, si cu peste 50% fata de anul 2009', a mai spus presedintele FPTR. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: