Variabilele alegerilor comasate. Cum vor vota bucurestenii cu sase buletine de vot

Data publicarii: 05-01-2012 | Politica

In 2012, daca alegerile vor fi comasate, bucurestenii vor experimenta cea mai antrenanta aventura electorala din ultimii 22 de ani. Vor trebui sa puna stampila pe sase buletine de vot si vor vedea pe toate gardurile sute de fete grave sau zambitoare care le cer votul.

Daca noua lege a comasarii alegerilor asumate de Guvern va trece de filtrul Curtii Constitutionale, in noiembrie 2012 bucuresteanul va trebuie sa  aleaga intr-o singura zi primarul general, lista cu candidati la Consiliul General al Bucurestiului, primarul de sector, lista cu candidati la Consiliul local al sectorului respectiv, deputatul si senatorul din colegiul sau.

Vor fi patru voturi uninominale si doua voturi de lista. Ipoteza e bulversanta. Cearsafurile electorale de  pe blocuri vor impanzi orasul, iar  cutiile postale vor fi umplute pana la refuz cu pliante cu sigla de partid. In urma unor calcule estimative, numarul candidatilor partidelor mari si mici plus posibilii indepedenti va ajunge la aproximativ 200 pentru tot Bucurestiul.

Va naste aceasta situatie confuzie in randul electoratului sau bucuresteanul este prin definitie un cetatean informat civic, antrenat in exercitiul mersului la vot si va sti sa discearna corect oferta  politicienilor?

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: