Ioan Oltean: Nu avem o solutie de compromis in privinta reorganizarii administrative a tarii

Data publicarii: 09-01-2012 | Politica

Coalitia majoritara nu a ajuns inca la un compromis in privinta reorganizarii administrative a Romaniei, insa nu este lipsit de interes ca anul acesta sa adoptam actul normativ in cauza, a declarat sambata, la Bistrita, secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

"Nu a fost nicio clipa abandonata discutia la nivelul coalitiei majoritare in ceea ce priveste adoptarea actului normativ. A ramas ca echipa, comisia constituita sa identifice o solutie in aceasta privinta. Pana in acest moment nu avem o solutie de compromis, insa nu este lipsit de interes macar anul acesta sa adoptam actul normativ si el sa fie pus in aplicare pe parcursul anului urmator", a spus Oltean. 

Ioan Oltean nu crede ca reorganizarea teritoriala a Romaniei ar afecta electoral partidul sau. 

"Nu cred ca adoptarea acestui act normativ ar putea sa ne mai diminueze imaginea partidului, pentru ca pe fond legea este absolut necesara si ar crea mari posibilitati de sustinere financiara zonala, europeana, ceea ce actualmente nu exista; sigur, cu o informare corecta a cetateanului, ca nu va fi nevoie sa plece cetateanul din Sant (comuna din judetul Bistrita-Nasaud - n.r.) la Cluj pentru o adeverinta, asa cum ar incerca sa induca in opinia publica o parte din Opozitie", a mai spus Oltean. 

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca nu va renunta la ideea ca pana la alegerile legislative din luna noiembrie Romania sa aiba o lege a reorganizarii administrative. 

"Anul acesta nu voi renunta la ideea ca pana la alegerile legislative din luna noiembrie vom putea avea o lege a reorganizarii administrative a tarii", a spus Basescu, la Gala Studentilor Romani din Strainatate, desfasurata la Palatul Parlamentului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: