Ministerul Muncii: Pensionarii vor primi tichetele de calatorie in februarie

Data publicarii: 09-01-2012 | Diverse

Ministrul Muncii Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) va mentine, si in 2012, pentru pensionarii aflati in evidenta Caselor de Pensii, tichetele de calatorie cu reducere de 50 la suta, iar acestia le vor primi cel mai tarziu in luna februarie, odata cu plata pensiei, informeaza MMFPS.

"Toti cei aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflati in evidenta Casei Nationale de Pensii Publice, precum si cei aflati in evidenta Caselor Sectoriale de Pensii, vor primi, ca si in anii precedenti tichetele de calatorie, cu 50 % reducere din costul acestora (tichetului de calatorie). Acesta este un drept pe care Ministerul Muncii il respecta si il acorda pensionarilor in continuare. Pensionarii vor primi documentele de calatorie cu reducere de 50 la suta, cel mai tarziu in luna februarie", precizeaza Ministerul, pe pagina sa de internet. 

MMFPS reaminteste ca prin adoptarea Ordonantei de Guvern nr.8/2011, modalitatea de emitere si transmitere a documentelor de calatorie acordate pensionarilor s-a modificat. Astfel, fiecare pensionar urma sa primeasca un card, o legitimatie de transport personalizata cu numele si codul numeric personal al fiecarui beneficiar, dar din cauza contextului economic actual, termenul de aplicare a ordonantei a fost prorogat pana la data de 31 decembrie 2012. 

In aceste conditii, arata comunicatul Ministerului Muncii, a fost nevoie de noi demersuri pentru emiterea documentelor de calatorie si asigurarea transmiterii acestora ca si pana in anii precedenti, respectiv taloane de calatorii, tiparite de Casa Nationala de Pensii Publice si distribuite odata cu drepturile de pensie. 

Ministerul arata ca au intervenit intarzieri in distribuirea tichetelor pentru ca trebuie aplicate corect procedurile legale si cele tehnice. 

"Intrucat OUG nr.120/2011 a fost publicata pe data de 28 decembrie 2011, iar procedura de actualizare a bazelor de date, de procurare a hartiei speciale si de tiparire a documentelor de calatorie este complexa, pensionarii vor primi aceste documente cel mai tarziu in februarie, odata cu plata drepturilor aferente acestei luni", precizeaza oficialii MMFPS.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: