Stere Farmache poate pierde sefia Bursei pentru prima data din 1995

Data publicarii: 09-01-2012 | Bursa

Lucian Anghel, candidatul BCR, ar fi reusit sa stranga pana acum aproximativ 50% din voturi

Cu doar o zi inainte de alegerile de luni la BVB, economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, pare sa aiba cele mai mari sanse pentru pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie de la Bursa, reusind sa coalizeze aproximativ 50% din voturi, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital. Astfel, Stere Farmache ar putea pierde sefia institutiei al carei director general a fost din 1995 pana in 2008 si unde detine functia de presedinte al CA din 2007.

Principalele nemultumiri ale reprezentantilor pietei de capital fata de Bursa sunt intarzierea in introducerea elementelor de interconectare specifice burselor dezvoltate precum conturile globale, listarile sporadice, absenta vanzarilor in lipsa si a altor instrumente derivate lichide avand ca activ suport actiunile de la BVB, neclarificarea statutului pietei Rasdaq, protejarea scazuta a micilor actionari prin neintroducerea unor standarde unitare de raportare din partea companiilor listate, marketingul deficitar in atragerea de noi emitenti si a investitorilor de retail, toate avand drept consecinta o lichiditate foarte mica in piata de capital romaneasca.

"Din discutiile si promisiunile de pana acum, Anghel mizeaza pe aproximativ 50% din voturi, iar Farmache si Dan Paul se pare ca se lupta intre ei pentru o felie de 25% din voturi. Restul de actiuni, cam 20%, s-ar parea, sunt la retail, la actionari mici, care au 10-20 de actiuni, volume mici, pe care cel mai probabil nu-i vei vedea la AGA. Cei din "tabara bancilor", care il sustin pe Anghel, sunt mai organizati, iar asta inclina mult balanta si au mai atras de partea lor si pe altii din celelalte doua grupari", au afirmat sursele citate.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: