Cele mai bune dobanzi pentru depozite bancare la termen

Data publicarii: 09-01-2012 | Finante-Banci

 Evenimentul care a marcat inceputul de an, este reprezentat de reducerea dobanzii de referinta de catre Banca Nationala cu 0.25%, pentru a doua sedinta consecutiv pana la valoarea de 5.75%. Modificarea survine pe fondul unei inflatii in scadere, care este de asteptat sa se mentina in jurul valorii de 3% si pentru acest an, ceea ce indreptateste deponentii sa spere, ca si in acest an vor obtine dobanzi la depozite bancare superioare ratei inflatiei.

Dobanzile sau mentinut constante la lei si au crescut la depozitele in valuta

Reducerea dobanzii de referinta de catre BNR nu a afectat deocamdata rata dobanzii platita de catre banci clientilor acestora, la economiile in moneda nationala. In schimb, criza care afecteaza in special zona euro si reducerea semnificativa sau chiar stoparea finantarii din partea bancilor mama, a facut ca la nivelul ofertei de dobanzi la valuta si in special pentru economiile in euro, sa remarcam o crestere de dobanzi, care se apropie tot mai mult de cele platite la lei. La inceputul anului, Unicredit a lansat o oferta de depozite la euro prin care promite clientilor o dobanda de 6%, dar cu scadenta foarte lunga de 7 ani, cea mai mare din piata.

Pentru depozitele bancare la termen in lei dobanda maxima oferita de bancile din Romania este de 8%, in timp ce pentru cele in euro aceasta are valoarea de 5%, la scadente care nu depasesc 12 luni.

Cele mai bune dobanzi pentru depozite la termen in Euro, le regasim in oferta bancilor cu capital grecesc.

Astfel, puteti alege o dobanda de 5% la Alpha Bank prin intermediul depozitului Tax Protect pe 24 sau 52 saptamani, unde suma minima este de 15 euro iar cea maxima de 100.000 euro sau oferta Unicredit Tiriac pe 3 ani cu aceeasi dobanda si o suma minima de 1.000 euro.

O dobanda de 4.8% pe 5 luni ofera Piraeus Bank in cadrul unei promotii sustinute de banca cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra de anul viitor, in cadrul careia puteti castiga o moneda de aur sau o excursie de 2 persoane la Jocurile Olimpice.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: