Danescu: Sistemul bancar romanesc este mai stabil decat se vede in jur

Data publicarii: 09-01-2012 | Finante-Banci


  • "Aceasta stabilitate a fost data si de sanatatea de care s-a ingrijit in timp sistemul ca atare, politica de prudentialitate si de reglementare a BNR fiind un factor decisiv".
  • Rolul principal a fost in continuare de suprareglementare, de introducere a unor reguli cu privire la prudentialitate .
  • Acest fapt a facut ca sistemul bancar sa fie pregatit fata de cerintele care s-au facut la nivel european, a spus oficialul ARB .

Presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu, a declarat ca sistemul bancar din Romania este mai stabil decat se vede in jur, aceasta stabilitate fiind data si de sanatatea de care s-a ingrijit in timp sistemul ca atare, politica de prudentialitate si de reglementare a BNR fiind un factor decisiv.

"Sistemul bancar romanesc se prezinta in primul rand stabil, as scoate in evidenta ca mai stabil decat se vede in jur. Poate si sanatatea de care s-a ingrijit in timp sistemul ca atare - si din cadrul sistemului trebuie sa spunem ca politica de prudentialitate si de reglementare a Bancii Nationale a fost un factor decisiv in acest element de stabilitate. Rolul principal a fost in continuare de suprareglementare, de introducere a unor reguli comune, unitare, cu privire la prudentialitate, fapt care a gasit sistemul bancar romanesc pregatit fata de cerintele care s-au facut la nivel european, ceea ce este un semn foarte bun si laudabil pentru sistemul bancar din Romania", a spus pentru Curierul National presedintele executiv al ARB.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: