Peste 100 de profesionisti in imobiliare asteptati la prima Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari

Data publicarii: 10-01-2012 | Imobiliare

 Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari, primul eveniment al anului 2012 dedicat comunitatii imobiliare din Romania, va avea loc joi, 2 februarie 2012, in Bucuresti, la Rin Grand Hotel, Sala Amsterdam. Evenimentul este organizat de Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI).

Premiere la Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari

Rezultatele primului studiu adresat brokerilor si agentilor imobiliari din Romania - ”Piata brokerilor imobiliari 2011” - vor fi facute publice in cadrul evenimentului. Cercetarea de piata va trasa profilul clientului din imobiliare: incadrarea in spatiu si timp a cererii de pe piata, resursa de timp consumata de un client pentru o tranzactie, precum si date demografice. Studiul ”Piata brokerilor imobiliari” va releva si raportul dintre munca prestata si venitul obtinut in medie de un broker imobiliar. 

O alta premiera pentru piata imobiliara va fi si titlul Brokerul Anului, acordat tot in cadrul Conferintei Nationale. Cel mai bun broker imobiliar al anului 2011 va primi din partea comunitatii imobiliare aceasta distinctie.

”Piata imobiliara se afla intr-un punct de rascruce: a cunoscut declinul din 2008 incoace si multi se intreaba ce se va intampla mai departe. Acest eveniment isi doreste sa arate ca in imobiliare exista o comunitate profesionista si in permanent proces de perfectionare. Cum arata brokerul imobiliar al anului 2011 sau care este cel mai de succes broker din 2011 sunt doar doua din intrebarile la care vom raspunde in urma Conferintei Nationale”, declara Dragos Vilceanu, presedinte ABI.

Relatia dezvoltator imobiliar - broker imobiliar 

Foarte multi ani, brokerii au fost evitati de catre dezvoltatorii imobiliari, dar si invers. A venit momentul sa punem bazele unei colaborari solide, bazata pe principii de respect reciproc. Atat timp cat vor exista apartamente noi de vanzare, iar brokerii imobiliari reprezinta o forta impresionanta de vanzari, exista premisele unei colaborari reciproc avantajoase. In cadrul conferintei, Domus Stil, dezvoltatorul unor proiecte rezidentiale de amploare, va prezenta un nou model de business gandit special pentru brokerii ABI.

Lansare Bursa de Imobile

Piata imobiliara se transforma foarte rapid, iar brokerii trebuie sa adopte din mers noi modele de lucru. Bursa de Imobile este un sistem inteligent de tranzactionare imobiliara conceput sa ajute brokerii sa interactioneze intr-un mod profesionist cu piata. Lansarea oficiala a acestui nou proiect va avea loc in cadrul Conferintei Nationale a Brokerilor Imobiliari.

Cine participa la prima Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari?

Peste 100 de reprezentanti ai comunitatii imobiliare sunt asteptati sa participe la eveniment. Brokeri si agenti imobiliari din toata tara, activi in 2011 pe piata imobiliara, si respondenti ai studiului ”Piata brokerilor imobiliari 2011” vor fi prezenti la eveniment. Lista participantilor va fi completata de organizatori de targuri imobiliare, avocati, reprezentanti ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I.), ai Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania si ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Partenerul strategic al evenimentului este dezvoltatorul imobiliar Domus Stil. Partener principal - portalul Proiecte.biz, parteneri ai evenimentului - Imobiliare.net, Fluximobiliar.ro, Pitagora.com.ro.

Despre ABI:

Asociatia Brokerilor Imobiliari este o organizatie autonoma, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial, in folosul public. ABI s-a nascut in septembrie 2010 ca o consecinta fireasca a evolutiei pietei imobiliare din Romania. Atat brokerii/ agentii imobiliari, cat si publicul larg au nevoie de o interfata prin intermediul careia sa interactioneze pe baza unor principii solide si respect reciproc. La mai putin de un an si jumatate de la lansare, asociatia numara peste 200 de membri activi.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: