Actiunile Petrom si Rompetrol au fost suspendate de la tranzactionare la bursa pana la prezentarea raportului Consiliului Concurentei

Data publicarii: 10-01-2012 | Bursa

Actiunile companiilor OMV Petrom si Rompetrol Rafinare au fost suspendate marti de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ pana la prezentarea raportului Consiliului Concurentei privind piata carburantilor.

Potrivit site-ului BVB, actiunile Petrom si Rompetrol au fost supendate in baza unui articol din Codul Bursei, care prevede mentinerea unei piete ordonate si asigurarea accesului egal la informatie pentru investitori. 

Consiliul Concurentei organizeaza, marti, la ora 13.00, o conferinta de presa in care va prezenta concluziile investigatiei pe piata carburantilor. 

Presedintele autoritatii nationale de concurenta, Bogdan Chiritoiu, a aratat, in 5 ianuarie, ca raportul de investigatie privind o posibila intelegere pe piata comercializarii carburantilor nu recomanda aplicarea amenzii maxime, de 10% din cifra de afaceri totala, pe anul anterior sanctionarii. Potrivit acestuia, insa, plenul Consiliului poate lua o alta decizie. 

Anul trecut, o investigatie mai veche derulata de Consiliul Concurentei pe piata comercializarii carburantilor a fost disjunsa in doua investigatii distincte. Investigatia finalizata se refera la o posibila intelegere intre companiile active pe piata comercializarii carburantilor privind retragerea de pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium. 

In a doua parte a lunii decembrie, echipa de investigatie a prezentat raportul, iar avocatii companiilor si-au sustinut punctul lor de vedere. 

In legatura cu cealalta componenta a investigatiei declansata cu mai mult de sase ani in urma, presedintele autoritatii de concurenta a afirmat ca 'partea care priveste preturile este ampla, priveste ani de zile de fapte care trebuie analizate', iar autoritatile incearca sa o finalizeze cat de curand posibil.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: