Cursele low-cost se muta pe Aeroportul Otopeni din martie; costul suplimentar de pasager - 4,5 euro

Data publicarii: 13-01-2012 | Turism

Cursele aeriene low-cost se vor muta pe Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni incepand din 25 martie, odata cu noul orar de vara al zborurilor, costul suplimentar pe pasager estimat fiind de 4,5 euro, a declarat vineri, pentru Agerpres, Valentin Iordache, purtator de cuvant Compania Aeroporturi Bucuresti.

'Companiile aeriene de pe Aeroportul Aurel Vlaicu - Baneasa isi pot transfera operatiunile pe Aeroportul Henri Coanda incepand cu data de 25 martie. Tarifele pe pasager vor creste cu circa 4 - 4,5 euro din estimarile noastre, insa serviciile pentru pasageri vor fi mult mai bune si speram ca plangerile pe care le primeam legat de operarea pe Aeroportul Baneasa in ceea ce priveste calitatea serviciilor sa fie din ce in ce mai putine', a spus Valentin Iordache. 

Companiile vor achita pe Aeroportul Otopeni o taxa in valoare de circa 4,5 euro pe pasageri in plus fata de Aeroportul Baneasa, insa conditiile vor fi mult mai bune decat pe Baneasa, sustin reprezentantii Companiei Aeroporturi Bucuresti. 

Oricum, conducerea companiei intentioneaza sa reduca tariful de operare cerut fiecarui pasager pe Aeroportul Otopeni astfel incat majorarea costului biletelor sa fie cat mai redusa. 

Odata cu transformarea Aeroportului Baneasa in aeroport de business, reprezentantii Companiei Aeroporturi Bucuresti sustin ca tarifele ar fi crescut pentru companiile aeriene peste tarifele de la Otopeni, cu 1 euro - taxa de operare perceputa fiecarei companii aeriene, respectiv cu 2 euro taxa pe pasager. 

La ora actuala, pe Aeroportul din Baneasa opereaza mai multe companii low-cost intre care Blue Air, companie romaneasca, Wizz Air, din Ungaria, German Wings, divizie a Lufthansa, si Vueling. 

Terminalul C al aeroportului Baneasa a fost modernizat la sfarsitul anului 2011, urmand ca pana in 2013 sa fie modernizate si celelalte terminale astfel incat aeroportul sa gazduiasca doar curse business. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: