Comisia de privatizare a CEC nu a decis inca termenul de depunere a ofertelor

Data publicarii: Astazi, 04-10-2006
Termenul de depunere a ofertelor financiare imbunatatite pentru privatizarea CEC nu a fost stabilit inca, decizia apartinand Comisiei de privatizare si, nu in ultimul rand, presedintelui acesteia, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, au declarat surse din cadrul Comisiei. "Nu a fost stabilit termenul asa cum s-a scris in mass media internationale, iar data vehiculata de 5 octombrie nu se confirma", au spus sursele citate. Comisia de privatizare se va intruni, cel mai probabil, in aceasta saptamana, decizia finala urmand a fi luata de catre presedintele Comisiei, Sebastian Vladescu.

Dupa dezbaterea pe tema descentralizarii, de marti, ministrul a spus ca termenul va fi stabilit in Comisie, dar a evitat sa precizeze daca intalnirea Comisiei va avea loc in aceasta saptamana si nu a exclus o amanare pentru saptamana viitoare. "Nu este nevoie sa se intruneasca saptamana aceasta, poate cea viitoare...", a declarat Vladescu.

La finele saptamanii trecute, Vladescu a anuntat ca termenul de depunere a ofertelor va fi in octombrie.

Termenul initial pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite de catre cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC, OTP Ungaria si National Bank of Greece, a fost 31 august.

Ulterior, termenul a fost amanat, dupa ce cei doi investitori interesati de CEC au cerut rezultatele financiare pentru primul semestru calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS. Consultantul selectat pentru CEC, KPMG, a finalizat, in septembrie, auditul rezultatelor financiare ale bancii pentru primul semestru, iar Comisia este asteptata sa le trimita celor doi investitori termenii de depunere a ofertelor financiare imbunatatite.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: