Aon isi muta sediul corporatiei de la Chicago la Londra

Data publicarii: 17-01-2012 | Diverse


Descriind-o ca pe un pas important in strategia de crestere a companiei la nivel mondial, AON Corporation (NYSE: AON), furnizor mondial de solutii de management de risc si resurse umane, a anuntat ca isi va muta sediul central la Londra. Avantajele acestei mutari sunt un acces mai bun la pietele emergente si proximitatea strategica a sindicatelor Lloyd's si a pietei de asigurari din Londra, considerata drept una dintre cele mai mari centre de asigurare si de brokeraj de asigurari din lume.

Focusarea Aon in identificarea de oportunitati pe pietele emergente, va consolida potentialul de crestere al companiei, capacitatea sa de a construi produse inovatoare, dezvoltarea de potentiale talente in randul angajatilor, astfel incat sa raspunda cat mai bine asteptarilor actionarilor companiei. Aon considera ca aceasta initiativa va avea de asemenea, mai multe beneficii financiare imediate dar si pe termen lung, inclusiv o flexibilitate financiara sporita si va imbunatati alocarea de capital. Intrucat veniturile Aon din operatiuni internationale continua sa creasca, abilitatea sa de a aloca capital pentru viitoarele investitii va fi vitala pentru continuarea succesului companiei.

Chicago va continua sa fie sediul central al operatiunilor Aon din America, si va beneficia de investitii semnificative si de crestere a locurilor de munca la nivel local.

"Chicago este fundamentul uneia dintre pietele noastre cele mai importante, si ca sediu al operatiunilor noastre din America va continua sa ramana esential pentru succesul companiei", a declarat CEO-ul Greg Case. In 2012 Aon intentioneaza sa adauge mai mult de 1.000 de posturi operatiunilor sale din SUA, bazat pe cresterea continua si pe oportunitatile de investitii ale companiei. Masura nu va provoca pierderi de locuri de munca in Chicago sau in SUA.

Greg Case a mai adaugat ca: "deciziile pe care le-am luat astazi vin in sprijinul strategiei noastre globale si consolideaza oportunitatile noastre de crestere in anii urmatori. Continuarea investitiilor in operatiunile noastre internationale si pe pietele emergente, este importanta in ceea ce priveste cresterea companiei noastre."

Rezumatul tranzactiei

Ca parte a strategiei sale de crestere la nivel mondial, AON va schimba jurisdictia sa de incadrare din Delaware in Anglia. Schimbarea domiciliului corporativ se va produce printr-o tranzactie care va necesita aprobarea actionarilor, si, odata aprobat, fiecare actionar va avea dreptul sa primeasca o clasa A de actiuni (exprimata in dolari americani) a nou formatei companii engleze in schimbul fiecarei actiuni detinute anterior la  Aon ("Tranzactia"). Se asteapta ca Aon UK sa fie listata la NYSE si sa-si raporteze castigurile si alte declaratii financiare, in conformitate cu normele Comisiei de Securitatre si Schimb, inclusiv situatiile financiare exprimate in dolari americani. Se anticipeaza ca tranzactia va fi finalizata in al doilea trimestru al anului 2012.

Despre Aon

Aon Corporation (NYSE: AON) este lider mondial in furnizarea de solutii de management de risc, brokeraj de asigurari si reasigurari, beneficii pentru angajati sii servicii de outsourcing. Prin cei 61.000 angajati in toata lumea, Aon acorda cele mai bune servicii clientilor sai din peste 120 de tari, combinand solutii de risc inovatoare si eficiente cu expertiza tehnica  a resurselor sale  la nivel mondial. Aon a fost numit in mod repetat cel mai bun broker din lume, cel mai bun intermediar de asiguari, cel mai bun intermediar in reasigurari, cel mai bun consultant privind beneficiile pentru angajati si manager de captive de catre surse multiple din industria de profil. Pentru mai multe informatii despre Aon, vizitati http://www.aon.ro/

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: