Coface pastreaza calificativul de risc al Romaniei la B din cauza mediului politic si economic instabil

Data publicarii: 19-01-2012 | Economie

Coface a pastrat calificativul privind riscul de tara pentru Romania la B, clasa de risc care indica un mediu politic si economic instabil, capabil sa afecteze in continuare un istoric al platilor deja sarac, au anuntat, miercuri, la o conferinta de presa, reprezentantii Coface.

Romania ramane vulnerabila ca urmare a persistentei dezechilibrelor externe si a ajustarilor bugetare insuficiente, in timp ce conditiile de finantare ar trebui sa se inaspreasca din nou in 2012 din cauza aversiunii crescute a investitorilor fata de risc. Sistemul bancar ramane afectat de un nivel ridicat al imprumuturilor neperformante, potrivit sursei citate. 

'2012 va fi un an greu pentru economia romaneasca intr-un context european sumbru, cu o recesiune in zona euro si o restrangere a creditului pe fondul recapitalizarii bancilor straine in Romania. Companiile romanesti se vor confrunta cu o reducere a cererii la export, o deteriorare a accesului la finantare, la care se va adauga un consum intern privat slab si un nivel al investitiilor precar', a declarat country cluster manager Coface pentru Romania, Bulgaria si Slovacia, Cristian Ionescu. 

Sursa: AGERPRES