Parlamentul se reuneste in sesiune extraordinara pe 23 ianuarie si 24 ianuarie

Data publicarii: 19-01-2012 | Politica

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis, miercuri, organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe 23 si 24 ianuarie, a anuntat senatorul PDL Petru Filip.

El a spus ca pe 23 ianuarie, de la ora 13,00, se va dezbate situatia politica din Romania, iar pe 24 ianuarie, de la ora 11,00, se va sarbatori Unirea Principatelor. 

Filip a adaugat ca toate grupurile au votat pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, insa a subliniat ca propunerea Opozitiei privind convocarea unei sesiuni extraordinare privind dezbaterea situatiei politice din Romania si pe tema interventiei asupra jandarmilor asupra celor care au demonstrat pasnic a fost reformulata. 

Democrat-liberalul a dat asigurari ca la dezbaterea privind situatia politica din Romania va participa si premierul Emil Boc, insa a evitat un raspuns ferm cu privire la prezenta ministrului de Interne, Traian Igas. 

Social-democratii si liberalii au depus, luni, la presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Roberta Anastase, respectiv Vasile Blaga, o scrisoare privind convocarea in sesiune extraordinara a Parlamentului pentru dezbaterea situatiei politice actuale si explicatii din partea premierului Emil Boc pe marginea interventiilor jandarmilor impotriva celor care au demonstrat pasnic. 

"Consideram ca Parlamentul este in momentul de fata singura institutie legitima a natiunii capabila sa dezbata si sa gaseasca o solutie politica pentru iesirea din aceasta criza. In acest context, grupurile parlamentare ale PSD si PNL din Camera Deputatilor si Senat au depus o scrisoare semnata de liderii grupurilor parlamentare ale PSD si PNL si de membrii Birourilor permanente din cele doua partide atat la presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, cat si la presedintele Senatului, Vasile Blaga, pentru convocarea in sesiune extraordinara a Parlamentului in conformitate cu articolul 66 alineatul 2 din Constitutie, in perioada 23-24 ianuarie, cu urmatoarea ordine de zi: dezbaterea situatiei politice actuale din Romania creata de guvernarea PDL, inabilitatea si incoerenta acesteia in gestionarea constitutionala a acestei crize si explicatii din partea prim-ministrului Emil Boc cu privire la interventiile in forta ale jandarmilor impotriva romanilor care au demonstrat pasnic", a declarat la acea data liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa. 

Sursa:AGERPRES