Au mai ramas cateva zile pentru credite de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani

Data publicarii: 19-01-2012 | Finante-Banci

In mai putin de 2 saptamani, imprumuturile pentru achizitia unei masini scumpe sau o vacanta exotica, printr-un credit de nevoi personale cu ipoteca de cateva zeci de mii de euro, pe 20 sau 25 de ani, vor disparea din vitrina bancilor. La fel si creditele de nevoi personale negarantate, care mai pot fi inca accesate pe o perioada de 10 ani, dar care urmeaza sa fie restrictionate la maxim 5 ani.

Reducerea perioadei, impacteaza capacitatea clientilor de a accesa aceleasi sume, fata de varianta anterioara. La un credit de 40.000 lei pe 5 ani de zile, rata lunara pleaca de la 900 lei, in timp ce pe 10 ani clientul plateste acum o rata incepand de la 580 lei pe luna.

Refinantare de credite fara sume suplimentare

In cazul refinantarilor, clientii nu vor mai putea sa primeasca o suma suplimentara fata de suma refinantata, daca vor sa primeasca un credit pe o perioada mai lunga de 5 ani.

De noile reglementari scapa cei care vor si indeplinesc conditiile pentru un credit Prima Casa. La acest tip de imprumut, avansul solicitat a ramas de minim 5%, fata de noile conditii pentru credite ipotecare, care vor avea un avans minim de 20% la imprumutul in lei si de 25% la cele in euro, daca solicitantul are venituri in moneda nationala.

Integral in MoneyCenter.ro