Mii de membri si simpatizanti USL din tara, la Mitingul pentru libertate de la Bucuresti

Data publicarii: 19-01-2012 | Actualitate

Organizatiile PNL din intreaga tara s-au mobilizat pentru mitingul de joi pe care USL il va organiza in Capitala, urmand ca fiecare filiala locala sa trimita un numar de membri si simpatizanti variind intre cateva zeci si cateva sute. Aproape 5.000 de membri si simpatizanti ai USL din filialele din judetele din Muntenia vor sosi in Capitala, cei mai multi din Constanta, Prahova si Giurgiu. 

Din organizatiile USL din Transilvania vor fi prezenti la Bucuresti aproximativ 3.000 de oameni, cei mai multi din Alba, Sibiu si Mures, iar din filialele din Moldova vor participa la actiune in jur de o mie de persoane. 

Majoritatea celor care vor fi prezenti sunt membri si simpatizanti ai PNL, social-democratii urmand sa se solidarizeze cu actiunea colegilor din USL prin organizarea unor mitinguri de protest in teritoriu. 

Deplasarea participantilor la 'Mitingul pentru libertate' de la Bucuresti se va face cu autocare sau cu masini personale. 

Mitingul va avea loc pe tronsonul soseaua Kiseleff - strada Monetariei (situata in zona Muzeului Taranului Roman - n.r.), intre orele 15,30 - 18,00. In dreptul sediului USL din soseaua Kiseleff nr. 57 va fi amplasata o scena. 

Intre orele 14,30 - 15,30 vor ajunge participantii din provincie. Debarcarea lor din autocare se va face pe bd. Kiseleff, tronsonul cuprins intre str. Docentilor si Piata Arcul de Triumf, dupa care autocarele vor fi indrumate de reprezentantii fortelor de ordine in parcarea B din Complexul Romexpo. Plecarea participantilor si dezafectarea zonei este prevazuta sa aiba loc intre orele 18,00 si 19,00. 

Pentru buna desfasurare a manifestatiei, intre orele 14,00 si 19,00, se va restrictiona traficul rutier pe soseaua Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Victoriei, precum si a strazilor care intersecteaza artera respectiva, exceptie fiind bd. Ion Mincu, care va fi inchis gradual, in functie de numarul de participanti. Pe soseaua Kiseleff, banda IV (partea stanga a sensului de mers spre Piata Victoriei) va fi asigurata ca banda de urgenta pentru autospecialele de salvare, pompieri, structuri MAI. 

Restrictiile rutiere aplicate pe strazile si aleile care acced in sos. Kiseleff din tronsonul restrictionat vor fi asigurate in adancime cu garduri de la Administratia Strazilor si agenti de politie din cadrul Politiei Locale sector 1. Incidenta acestor strazi va fi asigurata cu efective ale Jandarmeriei si Politiei Rutiere in principalele intersectii. 

Jandarmeria va asigura masurile de ordine publica la manifestare. 

Sursa: AGERPRES