Concurenta intre dobanzile depozitelor pe termen scurt si cele pe termen lung

Data publicarii: 24-01-2012 | Finante-Banci

  Laszlo Diosi: Estimam, pe o perioada de un an, un management bun al inflatiei si scaderea Robor

     O parte din jucatorii mici din sistemul bancar, dupa valoarea activelor, incearca sa atraga economiile clientilor, prin castiguri mai mari la depozitele pe termen scurt, fata de cele pe termen lung. Explicatia bancilor privind diferenta dintre dobanzi este pusa pe seama strategiei fiecarei institutii de credit in parte.

     Laszlo Diosi, presedintele OTP Bank, ne-a declarat ca dobanzile mai mici pe perioade de un an se datoreaza estimarilor bune privind "managementul inflatiei" si scaderea indiceului Robor. In plus, dobanzile practicate de banci sunt legate de comportamentul de economisire al clientilor. Presedintele OTP Bank ne-a precizat ca, in zona Europei de Est, 98% din populatie constituie depozite pe termen scurt.

     Laszlo Diosi ne-a declarat: "Termenul specific este curba de randament, care creste sau scade. Depinde de costul pe care il poti obtine de pe urma acestor bani pe termen lung pentru a-ti acoperi pozitiile. OTP Bank nu are nevoie de acoperire pe termen lung, deoarece avem o pozitie buna pe termen lung. Aceia care au nevoie de bani pe termen lung isi permit sa plateasca dobanzi mai mari, dar noi avem o lichiditate foarte buna. In plus, pe o perioada de un an estimam un management bun al inflatiei si scaderea Robor, de aceea vedem si aceste dobanzi mai mici la depozitele pe 12 luni.

Integral in Bursa.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: