UNICREDIT TIRIAC BANK - Pachet de finantare pentru agricultorii care beneficiaza de fonduri nerambursabile APIA

Data publicarii: 24-01-2012 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank a semnat Conventia Generala cu APIA (Agentia de Plati si Interventie in Agricultura) si Conventii tripartite cu APIA si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile: bovine, ovine si caprine.

De asemenea, UniCredit Tiriac Bank intentioneaza sa semneze in perioada imediat urmatoare Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor.

Politica Agricola Comuna (PAC) este sustinuta de doua instrumente financiare: 1) Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - FEADR, din care este finantat Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si 2) Fondul European de Garantare Agricola - FEGA care sprijina in special platile directe la ha (SAPS) si programul de restructurare / reconversie a plantatiilor viticole.

Pentru SAPS, Romania va beneficia in 2012 de peste 1 miliard de euro din FEGA, iar una dintre prioritatile bancii va fi acordarea de facilitati de finantare fermierilor care vor depune cererea de plata pe suprafata incepand cu data de 1 martie.

Exista fonduri europene in Romania care sunt absorbite aproape de 100 %

In primii patru ani de la aderare, Romania a beneficiat de fonduri FEGA de peste 2,3 miliarde de euro. Gradul de absorbtie a acestor fonduri a fost usor sub 100 %, FEGA fiind in prezent instrumentul financiar european cu cel mai mare grad de absorbtie in Romania.

Fermierii au beneficiat si de anumite masuri de sprijin finantate din bugetul national, atat aferente sectorului vegetal (Plati Nationale Complementare Directe - PNDC vegetal), cat si zootehnic (PNDC - bovine, PNDC - ovine si caprine, bunastarea pasari / porcine), care au inregistrat, la randul lor, un grad de absorbtie foarte ridicat.

UniCredit Tiriac Bank ofera un pachet complet de finantare agriculturorilor care beneficiaza de fonduri europene si nationale nerambursabile, atat prin facilitati de finantare dedicate asigurarii capitalului de lucru pana la incasarea subventiilor gestionate de APIA, cat si prin credite punte, credite de investitii, scrisori de garantie bancara si scrisori de confort pentru proiecte de investitii prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).


Ultimele stiri pe BankNews.ro: