Aproximativ 2.000 de persoane participa la mitingul cadrelor militare disponibilizate din Piata Victoriei

Data publicarii: 24-01-2012 | Actualitate

Aproximativ 2.000 de persoane participa in acest moment la mitingul cadrelor militare disponibilizate care se desfasoara in Piata Victoriei din Capitala, potrivit unor surse din Ministerul Administratiei si Internelor.

Participantii la miting poarta pancarte pe care scrie "Onoare, respect, libertate" sau "Vrem alegeri anticipate" si scandeaza lozinci precum "Demisia", 'Jos Basescu', Jos Guvernul', "Vrem respect", "Nu va fie frica, si Basescu pica!", "Bucuresti, nu uita, Tara e de partea ta" sau "Veniti cu noi!". 

In Piata Victoriei se afla reprezentanti ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Piatra Neamt, Caracal, Bacau, Fagaras si Ilfov. 

De altfel, la tribuna amenajata in scuarul din fata Guvernului au urcat liderii mai multor federatii sindicale din tara, care au decis sa se alature protestului organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). 

"Daca guvernatii actuali nu sunt in stare sa conduca tara asa cum trebuie, atunci sa plece. Noi dorim ca in fruntea statului sa se afle o conducere cinstita si onesta care sa apere interesele tuturor categoriilor de cetateni", a afirmat de la tribuna amenajata in Piata Victoriei, Denisa Popovici, presedintele Aliantei Nationale Feroviare (ANF). 

Potrivit comunicatului transmis luni de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, in Piata Victoriei sunt asteptate sa protesteze marti peste 10.000 de persoane, atat din cadrul SCMD cat si din partea altor 35 de federatii sindicale din toata tara. 

Printre organizatiile sindicale care si-au anuntat participarea la protest se numara Federatia Sindicatelor din Justitie (FSJ), Sindicatul National al Revolutionarilor (SNR), Liga Nationala a Revolutionarilor din Decembrie 89, dar si sindicate din invatamant si sanatate. 

Mitingul propriu-zis va avea loc in Piata Victoriei, intre orele 11.30-14.30, iar intre orele 14.30 - 15.30 se va pleca in mars pe traseul Piata Victoriei - Bd. Aviatorilor, pana la Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobanti, iar apoi pana la sediul TVR. Aici manifestantii se vor grupa pe str. Emil Pangratti si pe trotuarul din fata TVR, unde vor continua protestul pana la 16.30.

Sursa: AGEPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: