Dacia-Renault primeste cadou sosea la pret de lux: Largirea unui drum national, mai scumpa decat o autostrada noua

Data publicarii: 25-01-2012 | Diverse

Guvernul a aprobat un pret de cel putin 6 milioane de euro pe kilometru pentru modernizarea soselei ce leaga uzinele Dacia-Renault la infrastructura rutiera nationala. Cu 4 milioane de euro se poate construi un kilometru de autostrada de la zero.

Adaugarea a inca doua benzi de circulatie drumului national DN 73 Pitesti-Campulung la care se adauga modernizarea altor trei kilometri de legatura intre aceasta sosea si platforma Dacia-Renault de la Mioveni ar putea costa contribuabilii romani 275 milioane lei, inclusiv TVA, respectiv 65 milioane de euro. 

Suma in cauza a fost aprobata de Guvern in luna noiembrie 2011, la un an dupa ce un consortiu de firme condus de fratii Horpos a castigat licitatia la un pret de aproximativ doua ori mai mic, respectiv 142 milioane lei, cu TVA. Alexandru si Traian Horpos fac parte dintr-o generatie de regi ai asfaltului mai nou aparuta pe firmamentul contractelor cu asfalt si au la activ castigarea inclusiv a unui contract de construire de autostrazi, respectiv tronsonul Deva-Orastie. 

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: