Fondul Proprietatea intentioneaza sa vanda in 2012 din participatiile detinute la companii de gaze si electricitate

Data publicarii: 25-01-2012 | Finante-Banci

Fondul Proprietatea (FP) intentioneaza sa vanda in acest an o parte din pachetele de actiuni detinute la companiile de gaze naturale si electricitate, a declarat miercuri, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) managerul Fondului, Greg Konieczny.

'Tot ce avem este de vanzare. Intentionam sa exploram posibilitatile de a vinde participatii in acest an, este foarte posibil sa vindem inn acest an. Sunt companii din sectorul gazelor si electricitate, distribuitori si furnizori. Vom face un anunt cand va fi cazul', a spus Konieczny. 

Fondul Proprietatea detine participatii importante la companii precum OMV Petrom, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Enel Distributie Muntenia. 

In ceea ce priveste ofertele statului de vanzare prin bursa a unor pachete de actiuni in companii energetice, presedinte executiv al companiei Franklin Templeton Emerging Markets, Mark Mobius, a afirmat ca nu se asteapta ca acestea sa fie influentate negativ de situatia economica actuala din Europa, care se va imbunatati. 'Liderii europeni vor gasi o solutie la problemele actuale. Cred ca situatia in Europa nu este asa de rea cum o prezinta media. UE este puternica si euro va fi mai puternic. La nivel global, banii disponibili pentru investitii au crescut, nu au scazut. Nu cred ca este o criza de lichiditati, ci de oportunitati', a declarat Mark Mobius.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: