Pietele externe sunt indiferente la proteste: prima de risc pentru Romania a scazut cu jumatate de punct procentual de la inceputul anului

Data publicarii: 26-01-2012 | Economie

Investitorii financiari straini au ramas indiferenti la protestele de strada, la agitatia politica si la demiterea ministrului de externe Teodor Baconschi, iar CDS-ul pentru Romania (costul asigurarii contra riscului de default) a scazut ieri la 420 de puncte de baza (4,2 puncte procentuale), fiind cu aproape 50 de puncte de baza sub nivelul de la inceputul anului (0,5 puncte procentuale).

In ultima saptamana euro a inghetat la BNR pe pragul de 4,34 lei. Pe de alta parte, ianuarie a fost o luna extrem de productiva pentru Ministerul Finantelor care a reusit sa imprumute de la banci aproape 10 mld. lei pe seama scaderii costurilor, suma fiind mai mult decat dubla fata de nivelul programat si acoperind aproape 70% din emisiunile prevazute pentru intreg trimestrul I. Piata asteapta in acest trimestru o prima emisiune de obligatiuni de stat in lei pe 15 ani.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: