Noul cadru legislativ al energiilor regenerabile in Romania, dezbatut in cadrul unui seminar organizat de Cumpanasu & Dejescu impreuna cu Camera de Comert Italiana pentru Romania

Data publicarii: 27-01-2012 | Mediu

Casa de avocatura locala, Cumpanasu & Dejescu a organizat astazi, impreuna cu Camera de Comert Italiana pentru Romania (C.C.I.p.R) un seminar cu tema "Aprofundarea noului cadru legislativ al energiilor regenerabile in Romania”. Evenimentul a avut loc la Hotel Intercontinental si a reunit reprezentanti institutionali si privati, deopotriva implicati in sector. Printre cei care au vorbit despre problematica energiei regenerabile in Romania  s-au numarat  Silvia Vlasceanu, Consilier pe probleme de Energie - Comisia Industrii si Servicii Camera Deputatilor, Alexandru Sandulescu, Director General - Directia de Energie - Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Octavian Lohan, Director General Adjunct, Transelectrica, Nicolae Olariu, Presedinte SUNE, Romeo Popescu, Director General - Electrica Serv, Radu Sirbu, Head of Structured Finance - UniCredit Tiriac Bank, Gherghina Dida Vladescu, Sef Birou Tranzactii Certificate OPCOM si Constantin Vasilevschi, Sef Serviciu Tranzactii Spot, OPCOM.

"Sectorul regenerabilelor ramane printre cele mai "in voga" chiar si in aceste momente de criza. La nivelul UE se fac eforturi, inclusiv de ordin legislativ, pentru a oferi cat mai mult spatiu energiei verzi in cosul energetic al consumatorilor, fie ei casnici sau industriali. Seminarul pe care l-am organizat si gazduit alaturi de Camera de Comert Italiana pentru Romania vizeaza o corecta si, pe cat posibil, completa informare a mediului de business din Romania cu privire la noul cadru de reglementare al regenerabilelor, dupa adoptarea unor mult asteptate acte normative in ultima treime a anulul trecut. In calitatea noastra de consultanti in cadrul mai multor proiecte investitionale care vizeaza domeniul regenerabilelor, ne-am propus sa oferim participantilor la lucrarile seminarului ocazia de a primi date, informatii si raspunsuri concrete direct de la cele mai avizate surse institutionale si private", a declarat Lucian Cumpanasu, Managing Partner Cumpanasu & Dejescu.

"Camera de Comert Italiana pentru Romania considera foarte importanta dezvoltarea productiei de energie din surse regenerabile, in vederea unei dezvoltari sutenabile a economiei globale. Am organizat acest seminar pentru a-i  ajuta pe toti cei implicati in acest domeniu sa isi faca o idee mult mai clara cu referire la noile prevederi legale. Ne dorim ca noul cadru legal sa stimuleze intreaga industrie a energiilor regenerabile. Aceasta va crea locuri de munca si va contribui la crearea de valoare adaugata pentru economia romaneasca. In acelasi timp va fi stimulata cresterea sectorului de servicii conexe. Misiunea Camerei de Comert Italiana pentru Romania este de a promova principiile de integrare europeana, de transparenta si cele mai bune practici. In aceasta optica consideram ca seminarul este un instrument important in realizarea acestor obiective," a apreciat Guglielmo Frinzi, Presedinte C.C.I.p.R.

Cumpanasu & Dejescu este o casa de avocatura infiintata ca urmare a  fuziunii a doua echipe de avocati care au activat anterior in case internationale de avocatura prezente pe piata locala, echipe conduse de actualii avocati coordonatori - Lucian Cumpanasu si Madalin Dejescu. 

Cumpanasu & Dejescu garanteaza un nivel inalt al expertizei in principalele domenii de practica: energie, real estate si constructii, insolventa, litigii si arbitraj, drept bancar,drept comercial, fuziuni si achizitii, dreptul muncii, proprietate intelectuala. 

Camera de Comert Italiana pentru Romania a fost constituita in 1994 ca asociatie de drept roman de catre 40 de membri fondatori, printre care figurau cele mai mari societati italiene din tara. Camera a fost recunoscuta  de catre oficialitatile italiene  prin Decretul  Ministerial din 19 aprilie 2005 conform Legii 518 din 1970 si este in continua colaborare cu Ambasada Italiei la Bucuresti si cu Institutul National pentru Comert Extern (ICE). Este deasemenea membra a Asociatiei Camerelor de Comert Italiene in Strainatate, a Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania si a Camerei de Comert si Industrie  din Bucuresti. Principalul obiectiv al CCIPR este acela de a favoriza dezvoltarea schimburilor comerciale intre Romania si Italia si colaborarea intre investitorii celor doua tari, furnizand informatii si acordand asistenta  in procesele de internationalizare.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: