Scenariu-soc al bancherilor de la Goldman Sachs: BCR va face un profit de doar 3 milioane de euro in 2012

Data publicarii: 27-01-2012 | Finante-Banci

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari banci de investitii de pe Wall Street, evalueaza BCR, cea mai mare banca din Romania, detinuta de austriecii de la Erste, la 1,3 miliarde de euro, similar valorii operatiunilor din Austria, dar de aproape cinci ori mai putin decat valoarea Ceska Sporitelna, cea mai mare banca din Cehia, aflata tot sub controlul grupului austriac.

In urma cu sase ani, cand BCR fusese scoasa la vanzare si potentialii cumparatori isi pregateau ofertele financiare, banca americana evalua BCR intre 3,8 si 5,8 miliarde de euro , acest ultim devenind si pretul de referinta pentru cei de la Erste care au cumparat banca.

Acum insa, BCR este evaluata mai jos decat BRD, care are active mici, dar este mai profitabila. Valoarea BRD pe Bursa este de 1,7 miliarde de euro.  Valoarea BCR in estimarea Goldman Sachs este mai joasa si decat nivelul la care fusese evaluate banca in toamna anului trecut cand austriecii s-au inteles cu SIF-urile sa le cumpere actiunile de la BCR. La acel moment, BCR era evaluata la 1,8 miliarde de euro.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: