Prefectul Capitalei si Serviciul de Ambulanta cer bucurestenilor sa se fereasca de ger

Data publicarii: 27-01-2012 | Diverse

Avand in vedere temperaturile foarte scazute care se anunta pentru urmatoarele zile, atat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei cat si Serviciul de Ambulanta (SABIF) recomanda persoanelor varstnice, cardiacilor, diabeticilor, persoanelor cu probleme respiratorii, parintilor de infanti si oricaror cetateni care sunt sensibili la ger sa nu se expuna frigului in intervalul orar cuprins intre orele 18.00-09.00. Conform avertizarilor meteo, in acest interval temperaturile in Capitala pot scadea pana la -13, -17 grade Celsius.

 In situatia in care deplasarile in acest interval orar sunt necesare, se recomanda purtarea de haine groase si incaltaminte cu talpa groasa, pentru a diminua efectele gerului.

 In ceea ce priveste situatia persoanelor fara adapost, SABIF si Prefectura Capitalei anunta ca, incepand de azi, 27 ianuarie 2012, orele 17, acestea se pot prezenta la sectiile UPU din cadrul spitalelor, unde nu vor ramane ci vor fi transportati catre centrele de asistenta sociala din Bucuresti, pentru a fi gazduiti pe perioada orelor de ger.

 De asemenea, incepand cu aceasta noapte, echipaje ale SABIF vor patrula in Capitala pentru a gasi persoane fara adapost, pentru a-i prelua si duce in adaposturi, sens in care este important ca aceste persoane sa nu stea ascunse, ci la vedere. 

 La aceasta ora, mai sunt cca 220 de locuri disponibile la centrele de asistenta sociala din Capitala. La solicitarea prefectului, directiile de asistenta sociala tin legatura cu SABIF in mod nemijlocit, pentru a transporta eficient persoanele fara adapost in centrele de asistenta.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: