Dezbatere privind proiectul minier de la Rosia Montana, initiat de eurodeputatul Victor Bostinaru

Data publicarii: 31-01-2012 | Mediu

Proiectul minier de la Rosia Montana constituie tema unei dezbateri gazduite marti, la Bruxelles, de Parlamentul European, la initiativa eurodeputatului PSD Victor Bostinaru.

Conferinta intitulata 'Riscurile utilizarii cianurii in minerit: Proiectul Rosia Montana din Romania' are ca scop o dezbatere obiectiva asupra proiectului, in conditiile in care, in spatiul public din Romania, nu este asigurata impartialitatea, se mentioneaza intr-un comunicat de presa dat publicitatii de Biroul de presa al PSD. 

Structurata pe doua sectiuni, conferinta ii va avea ca invitati pe Michel Sponar din partea Directiei Generale pentru Mediu din cadrul Comisiei Europene, Stephanie Danielle Roth - fosta cercetatoare si redactor sef al revistei britanice 'The Ecologist', Dr. Ing. Stefan Marincea - Cercetator Stiintific Gradul I, fost Director General al Institutului Geologic al Romaniei, Razvan Martin - Coordonator programe Activewatch - Agentia de Monitorizare a Presei, Jo Leinen - Presedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European, Daciana Sarbu - Membra a Parlamentului European, reprezentanti ai Ministerului Mediului din Danemarca, precum si eurodeputati si oficiali europeni. 

Conferinta va fi moderata de catre eurodeputatul PSD Victor Bostinaru si eurodeputata suedeza Marita Ulvskog.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: