Prima calatorie turistica spre Luna este programata in 2017

Data publicarii: 06-02-2012 | Turism

Primii turisti vor putea survola Luna in 2017, a anuntat societatea americana Space Adventures, care organizeaza calatorii spatiale turistice cu navete rusesti Soyuz, relateaza agentia RIA Novosti.

'Intentionam sa lansam o naveta inainte de a 50-a aniversare a programului Apollo. Dupa parerea mea, programul Apollo a demarat in februarie 1967, luna prevazuta pentru lansarea lui Apollo-1. Prin urmare, a 50-a aniversare va fi marcata in februarie 2017', a declarat Eric Anderson, presedintele Space Adventures intr-un mesaj postat pe site-ul firmei. 

Turistii vor zbura cu o naveta Soyuz-TMA, echipata cu un modul locuibil suplimentar. Societatea a anuntat recent ca a vandut primul din cele doua bilete pentru aceasta calatorie. Potrivit lui Anderson, si celalalt bilet 'este pe cale de a fi vandut'. 

'Faptul ca doua persoane sunt gata sa dea fiecare aproape 150 de milioane de dolari pentru a survola Luna va avea consecinte importante asupra ansamblului pietei. Acest lucru confirma existenta unei piete a zborurilor spatiale private si arata ca numarul persoanelor care vor dori sa zboare in spatiu va creste odata cu scaderea preturilor zborurilor orbitale si suborbitale', a mai spus Eric Anderson. 

Centrul rus de formare a cosmonautilor este gata sa pregateasca astronauti profesionisti si turisti spatiali pentru un zbor spre Luna, a informat directorul Centrului, Serghei Krikalev. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: