Pentru al patrulea an consecutiv, COSMOTE Romania sfatuieste parintii sa le ofere copiilor lor un internet sigur

Data publicarii: 07-02-2012 | IT&C

COSMOTE Romania se implica in promovarea unui internet mai sigur pentru copii pentru al patrulea an consecutiv. Cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet din 7 februarie, compania va lansa o campanie complexa de comunicare prin care contribuie la cea mai mare campanie nationala de protejare a copiilor si a tinerilor impotriva continutului digital neadecvat. Campania este parte a angajamentul COSMOTE Romania de a imbunatati dimensiunea sociala si de mediu in care opereaza si in calitate de membru responsabil al societatii.

"Scopul nostru este sa ajutam copiii si familiile acestora sa inteleaga pericolele utilizarii internetului la intamplare, sa ii invatam cum sa le recunoasca si sa le evite, astfel incat sa poata naviga in spatiul virtual in deplina siguranta. Educatia si prevenirea sunt pasi necesari in demersul de a-i tine pe copii si adolescenti la adapost de pericolele internetului, demers in care COSMOTE si-a asumat un rol activ”, a declarat Ruxandra Voda, Corporate Affairs Manager, COSMOTE Romania. 

Astfel, COSMOTE Romania va lansa o campanie complexa de comunicare pentru a le transmite copiilor si parintilor gradul de cunoastere al pericolelor prezentate de utilizarea internetului. Campania tinteste atat audiente interne cat si externe. Astfel, 60,000 de exemplare ale brosurii "Cum sa-ti protejezi copiii de pericolele internetului” vor fi disponibile in magazinele COSMOTE si Germanos, si vor fi de asemenea distribuite in scolile din 13 orase si la evenimente corporatiste. In plus, compania va derula o campanie in online si print. 

Ziua Sigurantei pe Internet este parte a programului Safer Internet Plus promovat de Comisia Europeana. In anul 2007, COSMOTE Romania a adoptat Codul de Conduita privind siguranta pe internet. Acest cod este o forma de reglementare proactiva, menita sa stabileasca principalele directii si principii pentru oferirea de continut mobil sigur.

Grupul COSMOTE este, de asemenea, partener al unor initiative similare in Grecia si Bulgaria, unde subsidiarele locale au dezvoltat o serie de mecanisme de control parental al accesului la servicii mobile, menite sa protejeze tinerii de vizualizarea de continut dedicat adultilor.

Grupul COSMOTE a avut o prezenta activa in cadrul elaborarii legislatiei Europene privind siguranta internetului pentru adolescenti si copii, participand la Bruxelles la discutiile legate de acest proiect. De asemenea, COSMOTE a fost prima companie greceasca care a adoptat aceasta legislatie, in luna februarie 2007, impreuna cu alti 15 operatori de telefonie mobila si furnizori de continut din Europa.