Predoiu vrea sa-l mentina pe Morar la sefia DNA in toata perioada de delegare de 6 luni

Data publicarii: 08-02-2012 | Diverse

Ministrul interimar al Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, marti, ca intentioneaza sa-l mentina pe Daniel Morar in functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie intreaga perioada de sase luni de delegare a procurorului, inainte de a desemna un candidat pentru conducerea DNA.

"Delegarea este pentru 6 luni. Intentionez sa utilizez tot acest interval pentru a lua cea mai buna masura", a declarat Predoiu, intr-un briefing la Guvern. 

El a precizat ca nu a ajuns la o concluzie pentru nominalizarea unui candidat la functia de procuror-sef al DNA. 

"Am discutat, zilele si saptamanile anterioare, cu procurorul general aceasta chestiune. Pot sa va spun ca nu am ajuns la o concluzie privind nominalizarea acum a unei persoane care sa fie potrivita pentru aceasta functie si de aceea am convenit ca cea mai buna solutie ar fi sa beneficiem de mai mult timp pentru a cantari aceasta propunere pe care ministrul Justitiei trebuie sa o faca. Sunt convins ca in perioada imediat urmatoare ne vom putea concentra si pe acest subiect, astfel incat persoana nominalizata sa continue o activitate in care sa fie incadrata in criteriile de performanta si legalitate la DNA", a spus prim-ministrul interimar. 

In schimb, Predoiu a refuzat sa precizeze daca a discutat cu premierul desemnat, Mihai-Razvan Ungureanu, mentinerea sa in viitorul Cabinet, in functia de ministru al Justitiei. 

"Dupa cum stiti, premierul desemnat lucreaza pentru formarea listei Cabinetului. Cred ca ar fi nepotrivit din partea mea sa comentez eu aceasta chestiune. Sunt convins ca domnia sa va da datele necesare atunci cand va considera potrivit", a spus Predoiu, intrebat de un jurnalist in privinta viitorului sau la Ministerul Justitiei. 

Premierul desemnat Mihai-Razvan Ungureanu a declarat marti la Parlament ca Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Catalin Predoiu sunt tehnicieni exceptionali. 

Ungureanu fusese intrebat de presa de ce si-i doreste in componenta Cabinetului pe care il formeaza. 

Daniel Morar a fost delegat procuror-sef al DNA, incepand cu data de 13 februarie, pentru o perioada de sase luni, prin ordin al procurorului general Laura Codruta Kovesi, se arata intr-un comunicat transmis marti AGERPRES de PICCJ. 

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, delegarea a fost dispusa incepand cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioada de sase luni, ca urmare a incetarii actualului mandat detinut de procurorul Daniel Marius Morar. 

Sursa: AGERPRES