Traian Basescu, despre Cabinetul Boc: Am avut de multe ori sentimentul ca sunt parte a acestui Guvern

Data publicarii: 10-02-2012 | Politica

Presedintele Traian Basescu a declarat ca in ultima perioada au fost momente "extrem de dificile", in care dificultatile au trebuit impartite intre premier si presedinte, punctand ca a avut de multe ori sentimentul ca este parte a Guvernului, dar subliniind ca va fi alaturi si de Cabinetul Mihai-Razvan Ungureanu, care poate apela la "medierea" sa.

"Sa nu uit sa fac totusi o mentiune, ca mi-am adus aminte si poate vrea toata lumea o explicatie. Vreau sa stiti ca, in perioada aceasta in care de multe ori discutam cu premierul, cu ministrul de Finante sau cu Bogdan Dragoi, cel care era responsabil sa aduca de pe piete banii cu care a doua zi sa se plateasca salariile, au fost momente extrem de dificile. 

Dificultatile au trebuit impartite intre Guvern si presedinte. Am avut de multe ori sentimentul ca sunt parte a acestui Guvern, pentru ca aveam nevoie de toata forta politica pentru a depasi momentul si aveam nevoie de forta politica pentru ca stiam foarte bine si nemultumirile din grup si trebuia sa fim convingatori in implementarea deciziilor si simteam prin toti porii si atmosfera extrem de ostila impotriva Guvernului care, de fapt, ducea o misiune aproape imposibila: sa treaca o natiune prin criza, sa redreseze finantele publice, in conditiile in care nimeni nu vroia acest lucru", a afirmat seful statului, la ceremonia de depunere a juramantului de catre membrii noului Guvern. 

El a precizat ca nimeni nu parea sa sprijine actiunile Guvernului trecut si nici dispus sa arate macar ca le-a inteles. "De aceea, vreau sa stiti ca m-am simtit extrem de legat de un Guvern care a avut pe umerii lui asemenea responsabilitati si va asigur ca voi fi alaturi de dvs, gata oricand sa mediez orice disputa pe care ati avea-o cu cineva. Apelati la medierea mea de acum inainte", a completat Basescu.

Sursa: AGERPRES